KOA CAMPING, RØRA.

Dette skiltet møter deg etter å ha svingt av E6, innerst i Trondheimsfjorden.

Den viktigste informasjonen finner du på Koa Camping sin hjemmeside her.

Flybilder 7. januar 2019.

Fullstendig snøfritt og ca. 7 + grader.

Fotograf er Koa camping's eier, Geir Arthur Kalseth.

KOA CAMPING 20. JULI 2018.

Klåkka e sånn midt på dagen, de som skulle videre har reist, og de som bestemte seg for å ha en rolig dag i fint vær, forsetter å nyte dagen. Campingeier Geir Arthur kunne fortelle at årets sesong, så langt, hadde hatt omkring samme mende besøkende som fjoråret. Besøkende fra 38 nasjoner hadde blitt registrert så langt i år. På hele sesongen i 2017 var det registrert 35 nasjoner.

På en godværsdag som i dag, var det lite av lokale badegjester, langt i fra slik det var på 70-80 tallet. Med ny driver på plass er lokalbefolkningen velkommen til å bruke de fine svabergene. Men det oppfordres til å vise hensyn når bilen parkeres, og det er merket parkeringsplass før  Hernesbakken og på en side, ved innkjøringen til campingen.

Men litt skal du få her også:

Veien du som deler Koa Camping er gammle Riksvei 50. Når du kommer E6 på tur nordover kjører du gjennom "Koatunnelen" og ser campingen nedenfor veien. Her har du resepsjon på høyre side, hytter og fastliggere på venstre side.

Ønsker du å campere nært sjøen? Ja, det har du mulighet til på Koa camping, som her ved sanitæranlegget eller ved svaberget lenger bort, som lokalt heter Arterberget, eller "Artibærgé".

Fine plasser for Bobiler og Campingvogner er det ovenfor veien, hvor du har fin utsikt til Innherreds fineste sjønære tettsted HYLLA.

Her finner du Hylla Marina med gjestehavn. Lengst ut ligger Hylla Kalkverk, som har vært i full drift siden først på 1900 tallet.

Fra Koa Camping kan du se ut Norges lengste rette fjord, 83,5 km til Ingdalen i Agdenes, som skimtes bak seilbåten. Kul'n på Trondheimsfjorden er ca. 165 m. Når du står i fjæresteinene ser du da fjellen i en høyde på ca. 330 m. De høyeste toppen er vel 400 m høye.

Ytterøya er den grønne øya til høyre i bildet, og dit kommer du med ferje fra Levanger.

Utsagn fra gammle Jektskippere, som anløp Hylla Kalkverk og Hylla kai, om navigering i Trondheimsfjorden: "Når du ser sommerfjøset i Koa, er det bare å sette rett kurs dit. Da er det ingen hindringer på veien."

(Laget 10.06.2018.)