HYLLA NO FERR TIA.

Du kjæmm te føstsia hen. 

SMAK Pop-Up Bistro er på plassi i Damskibsbrygga!

Fra ondager til søndager, etter kl. 14:00 kan du få servering på Dampskibsbrygga, da får Du kjøpt mat og godt drikke. Stengetiden varierer fra kl. 20:00 til kl. 22:00.

Dugnadsgjengen til Hylla Vel har gjort en kjempejobb, nytt kjøkken er på plass, det samme er ekspedisjonsdisk, med Øltappekran og annet godt. .

Du blir tatt i mot av hyggelig betjening, og kan kose deg både ute og inne. Ansvarlig for mat og drift er SMAK catering, fra Levanger

HILSEN TIL HYLL- OG RØRBYGG FRA TORSTEN LUND, Januar 2021.


 

HYLLA I VINTERDRAKT, 6. mars 2018.

HYLLA 9. juli 2017.

HYLLADAG 2017!

Kine Hembre Jacobsen, frå Hellemshaugan, hi skrevvi deinn henn artikkel'n om Hyllada'n 2017, som é fotografert frå lokalavisa Inderøyningen! TAKK Kine!
(Kansji i litte tydelear alternativ hen.)

Opplysninga, i INDERØYNINGEN, om at Geir Arthur Kalseth, va deinn som flaug Helikopter e feil.

GUDLAUG AUSTAD FEIRET SIN 100-årsdag.


Tirsdag 6. desember ble det store jubileet ble behørig markert på Ørmelen Bo- og helsetun på ettermiddagen. Det var pyntet opp til middagsselskap der en titalls slektninger deltok i feiringen. Varaordfører Silje Sjøvold fra Verdal kommune kom også til anledningen og hadde med seg blomsterhilsen, noe jubilanten takket for og satte stor pris på.

Gudlaug Austad var i ganske så god form da satt til bords tirsdag. Her hilser Silje Sjøvold på jubilanten.

Gudlaug Austads pikenavn er Weie. Hun er født og oppvokst på Hylla. Hun var den eldste i søskenflokken, og som 16-åring tok hun på seg stort ansvar for sine fem søsken da moren døde.

Gudlaug ble gift med Lars Austad, og de tok over foreldreheimen på Hylla. Etter at Gudlaug ble enke i 1980-årene, flyttet hun til en IBAS-leilighet i Leklemsåsen. De siste årene har heimen vært på Post 2 ved bo- og helsetunet i Gamle Ferjeveg 2 på Ørmelen.

Da varaordføreren ga uttrykk for at det var stas å hilse på ei dame med såpass anselig alder, forstod vi det slik at det egentlig ikke var noe å snakke om.

Lokalavisa Innherred v/ Tor Ole Ree

 

HYLLA 20. JUNI 2016.

Hyllada'n 2016 hi gått åver i historin, å Hylla legg der som før. No skoill redaktør, som va på bobiltur i hæljen, jærn ha hatt litt jølp me å dokumeinter deinn historia. E de nån som kinn ha nån bilda å nån kommentar, som bidrag te Rørsia bli redaktør'n svært gla! Seinn jærn bidrage på E-post.

HYLLADA'n 2016 va deinn 18. JUNI!

Les forhånds-omtale i Inderøyningen!

SOL ÅVER HYLLA 16. JANUAR.

Mått bærre finn framm fotoapparat da de henn syne åpenbara sæ! Klåkka va 9 menutt åver to.

 

JULTRETEINNING!

De e foill fart på Dognasjængen, når de ska jørrås klart te Jultreteinning. Løsa hi kommi på plass føst laudan i adveint, mænn dæmm nøye sæ itj me de, løs ska det opp på Hylla arena å.
Jultre i år e spesiallevert frå Stasjonsområde, de sto i hagan på Kaffen, å hi, om du sjer gått ætti, to stamma, å heile sju tåppa, så der e de plass te både spyd å stjærnå!

BILDER FRA D/S VÆRDALEN's BESØK VED HYLLA MARINA.

24. september 2015, om dato'n kamamera te fotograf Olav Bragstad e sætt rætt, kom deinn nyresturert D/S Værdalen te Hylla Marina. Årsaken te att båt'n kom te Hylla Marina, va plassmangel på hamna på Værdal'n, å att vinterplass'n på Levang, einnå itj va tiljængele. Opphåille vara i dryg vækka.

Mottakelseskomiteen e på plass, sekkert ferr å få på plass fertøyninga, å itj minst ferr å studer gått gammelt hainntværk.

Freske fartsstripå e på plass, å sælvfølgele nymotens flæps eiller ka de no heite, de som e ættemontert oinner hækken. Deinn store vekomfyr'n e ut av bruk, mænn ein modærne kaffetraktar e på plass,

De sjer itj ut te att rødding e deinn høgst priorittert oppgaven ombol, i aillfaill itj på kjøkkene. Mænn i salong å mainnskapslugar kainn vi sjå at detalja frå D/S Værdalen's storhetsti e på plass.

TAKK te Fotograf Olav Bragstad som e deinn som hi ti bilda'n.

STORFINT BESØK PÅ MARINA'n!

Redaktør'n håpe at det finnes fleir bilda frå besøke! Del dæm me leseran, sein ein E-post.

HYLLADA'n 6. JUNI 2015.

HYLLA MARINA 11. MAI 2015.

Ein ikke heilt vanle sæggelbåt, fertøyd langs bølgedæmpar'n va de som fekk fotografen ut på Hyllkaia. Kæm e ægar'n å korr e båt'n bøgd? De spørsmåle ha de verri arti å fått svare på.
Ælles så hi tydelevis Dognasjænge'n vakna frå vinterdvale, å e ifoill gang me å etabler nye båtplassa.

FESKING FRA BØLGEDÆMPAR'n!

På ein kjæmpefin dag, 14. mars 2015, finn vi tri ivri feskara i aksjon ytterst på Bølgedæmpar'n, som ætti ein imponeranes insats frå dognasjængen i båtferreningen, fekk på plass tredække i høst'n som va, bærre reinkapping jænnstår som du sjer.
Feskeran e tri generasjona Strand/Solberg me Bæstefar Roar Strand, banebarn Ole Solberg og sønn Espen Solberg, som heiller vældd fesking i govere einn å delta på vekti Jørnbolmøt.

Fesk vart de å, mæn ætti prisippe "catch and release", var deinn heildie slæppt tebake me klar besje om å eta sæ stør! Mænns feskedamae påjekk tøvlas de ferr minstemainn Ole, som fekk fløk på snøre, å mått søk jølp frå 'n bæstefar, som fekk besje om å forsætt feskinga me Ole's feskarstång. Så, ætti ei stoinn på kvilbænken kom de i spørsmål frå 'n Ole: "Får Æ nå fesk!"

HYLLABILDA FRA BØLGEDÆMPAR'n 14. mars 2015.

JULEBORD TORSDAGSKLUBBEN 2004.
Petter Bragstad er den som har tatt vare på disse bildene. Navn på de som deltok på Torsdagsklubbens Julebord i 2004, blir det sikkert noen som etterlyser, men først får leserne leserne teste hukommelsen!
Kom med forslag i Jæsteboka, som du finner øverst på innholdslisten.

Noen som vet hvem kunstneren på bildet under?

HYLLA KALKVERK, PÅ LERRET!

Bilde é mala tå ein, fåreløbi ukjeint, Kunstner. Bilde va i ein gammel Inderøy kalender, mæn fertjene it å gå ut "på dato" tå deinn groinn. E de nån som veit nå, bruk Jæsteboka!

HYLLADA'n 15. JUNI 2013.

Hylla Vel kunne i år ønske folket velkommen til Hylladag, på ett område som er under utvidelse på flere steder og måter. Yr.no hadde lovet litt regn på formiddagen, men opplette og sol utover dagen. Menn været -------, så for sikkerhets skyll var det i tillegg til åpen Velbrygge, rigget opp hele fire telt med benker og bord.

Noen minutter på 11.00 er det fortsatt godt med parkeringsmuligheter langs Hyllaveien, hestejentene rigger seg til, og ansvarlig notestativsjef Roar Strand stå klar med fullastet trillebår.

Deler av "festkomiteen" er både smilend og avslappet, så her er det ingen tvil: Full kontroll. I ett av teltene har tidliger Banksjef Odd Husby, Egil Solberg, Knut M. Ertzgaard og Tore Salberg, søkt ly for himmelens dråper, mens de venter på at åpningseremonien skal starte. (Hva har Odd i den stor posen?)

Tradisjonen tro er det Røra Hornmusikklag som står for åpningsmusikken, sammen med flinke drillpiker.

Så fikk vi svaret på innholdet i posen til Odd: Årets kulturpris, for Røra, skulle deles ut for 6. gang. Margaret Halle sto for utdelingen og fortalte det som alle egentlig vet. Det var avdøde Kjøpmann Jorulf Wibe som donerte det nødvendig pengebeløp som skulle gi grunnlag for utdeling av en årlig Kulturpris til en begavet ungdom, som hadde vist talent og evner, og det er ikke bare musikk!
Margaret kom med en lang rekke av aktiviteter som årets Prisvinner hadde utmerket seg med og til slutt var det ingen tvil: Årets Kuturprisvinner er Ragnhild Holtan, som fikk både Diplom, og en sjekk på Kr. 10.000, som skal brukes til å fylle på mer kunnskap.
Som Takk ble vi belønnet med ett musikkstykke av Ragnhild og musikklagets dirigent.

Etter Kulturprisutdelingen fikk Drilltroppen vist sine ferdigheter.

Litt regn stopper ikke ivrige båtbyggere, som også får oppmerksomhet fra jenter som antagelig ser etter en mulig "handyman".

Men det var flere sjekker(e) på gang. Gjensidigestiftelsen v/Trine Vekset hadde funnet ut at Hylladagen var vellegnet til å fortelle att Hylla Vel var funnet verdig til å motta ett tilskudd på Kr.100.000!
Pengene skulle brukes til å sette i stand og utvide Hyllkaia og tilrettelegge området for bevegelseshemmede og rullestolbrukere. For å bli tildelt pengen måtte Hylla Vel søke bistand fra Vibeke Arntzen, i Frivillig Inderøy for å få hjelp til å fylle ut en søknad med store krav til dokumentasjon kunne Sjekker'n, nei Fårmainn i Hylla Vel fortelle før han takket for pengene på behørig vis.

Hylla Vel og Hylla Båtforening samarbeider godt, om utviklingen av kaiområdet. Her er er båtusett og parkeringsplass, som i dag gir plass for det største teltet, ferdig, og peling for utvidelse av kaia, på begge sider, har kommet godt i gang. (Se øverste bilde.)Gjensidigepengene får nok ikke stå lenge "på bok" hos Hylla Vel.

Ingen skal behøve å gå sultne på en Hylladag. Rømmegrøt, med ekte rømmefeitt, og Lapskaus av fremragende kvalitet og smak leveres fra ELGKROA Catering og blir servert. Om det ser rolig ut for Damene, når bilde ble tatt, så ble det både varmt og travelt etter hvert som folket ble sultne.

Enda går det på kaffe for hjemvendte "Spanjoler", Skogning og mor frå "Skrytgata".

Sang av Røra Songlag og lovende talenter. Posene bak på senen er gjevinster gitt til dagens lotteri.
Visste du at Songlaget er på YouTube?

På Vinet har det blitt kunstgras og derfor ingen problemer med å avvikle dagens fotballkamper, uten jørme og skittne fotballspillere.

Stolte Cup-vinnere, med ett vanskelig lagnavn, med spillere fra Hylla og Trondheim.

Bruskassestabling var en populær aktivitet. For 20 kr. fikk en lov til å stable kasser på ett heller ustabilt underlag. En ting er å stable når beina er så lange att kassen kunne smettes inn, mens en står på begge beina, vanskeliger blir det når alternative tekknikker må taes i bruk og en må stå på ett bein mens kassen smettes på plass.

Stor eller liten, plutselig henger de i tauet og tårnet raser. 18 kasser var vist "rekorden" på dette tidspunkt. Overhørt replikk: "Dævven det var adrenalinkikk!"

HÆR KOMMER PIPPI LANGSTRØMP --------------!

Pappa'n te Pippa var ute på sjørøvertokt og hadde ankret opp utme Klompen. Sævfølgele mått Pippi ta lettbåt'n innåver te Hyllada'n, ferr å fertæl de mæst utrule historian om både hest, apekatt og sjørøveri.

Ongan va me ferr foillt når Pippi skoill vis sine færdiheter som tryllekunstner. Ferr att tryllekynst'n skoill verk så mått ailli hop lett i jænn auan mæns hu hoill på. Mænn de e spørsmål om mora te ei tå dæm som skoill fertryllas lurkjika litte grainn, i aillfaill så verka itj tryllinga på ei veitj, mænns de ainneran plussele fekk ein ailler millom 54 å 96 år.

Ablegøya'n te hu Pippi fekk atti kvart følke te å trækk ut frå teilta ferr å sjå åhør. Mænns ainner fortsætt me Rømmgraut'n frå Elgkroa, å de va itj så rart. Ber rømmgraut hi vel ailler verri særvert på nån Hylladag!

Tryllenommre vart avslutta me Rompevrekking, finn Pippi utfårdra Hyllas stærkeste mainn (Ja, hainn sjer både stærk å bøs ut der 'n entre senen.) te Hainnbak, itj vanle, mænn legganes. Kæmm som vainn? Pippi sælvfølgele!!

HELIKOPTER PÅ BESØK.

Eitt gult Helikopter vart stadi vækk oppsærvert åver Hylla. De va Værdalinga'n Midt Norsk Helikopterservice som va på besøk å ferr å gi følk ei muleheit te å sjå Hylla å Røra frå lufta.

Ferr 400 kr. fekk ein ein roinntur som vara ca 10 min. (Sponsa tå Hylla Vel, som ønska sæ bilda frå lufta.) Nåkkå som ferr Redaktør'n resultert i heile 84 bilda. No når "Hyllada'n" e færdi så ska det bilda'n jænnomgås, å bli lakt ut på sia "Flyfoto 2013."

De 2 bildan hen e 1400 px brei, mæns original'n e heile 4600 px brei å ska tølli utskreft tå ganske store bilda.

NY "LÅVI'n" I UTGAL'n.

No e firkaint-tuné i Utgal'n komplætt i jænn.

Hen bli det go plass ått båta, cæmpingvågni å bobila. Interæss'n e stor kainn hainn Henrik fertæl. Sjøl sett 'n i minigravar'n å i gang me finpussing utveindi. I vinter bli det bærre grusgølv å stå på. Oinnerlage må få sætt sæ finn Betångantreprenør'n innpå Lænsmyra kjæmm å støype gølv.

Nylåvi'n bli itj foillt så ruvanes som gammelfjøse va.

Hylla 22. september 2012.

TERJE TYSLAND PÅ HYLLA ARENA!

HYLLA ARENA.

HYLLADA'n 2012.

Fotograf på både Tyslainn konsært'n å Hyllada'n e Fårmainn i Hylla Vel, Roger Austad!

HYLLA MARINA!

4. MAI INNFLØTTING!

Gokjeinnt færdiattest vart utskrevvi i går, å i dag 4. mai, omkreng klåkka 16.00 kom deinn føst båt'n på plass. Føstemainn, på deinn historisk da'n, vart ein tå de nærmast naboa'n, hainn morten Roel.

Ny innkjøpt båt kom frå Namsos i dag! Koinn itj ha passa bér, meint 'n Morten mæns 'n baska me fændera å taugværk, som skoill på plass i hænnhåill te fertøyningsreglemange. Kjæmm vel fleir på plass i løpe tå kveill'n, meint 'n.

MONTERING!

Hylla Marina sjett frå altan te nabo'n.

Hylla Marina sjett frå garasjtake te Redaktøe'n. De var my snakk om garasja, å de jeill 2 fersjelli garasja. På groinn tå att garasj'n te Garasjeæger'n stænge ferr utsekt'n, frå altan ått Redaktør'n, mått Redaktør'n anmod Garasjeægar'n om audiens, å tegang te altan hainns, ferr å få ti i bilde, utan att Bjørka ått nabo'n på nersia Furulivein sjygga ferr Bølgedæmpar'n.
Fervirra no? Ja, de é Redaktør'n å, mænn deinn fervirringa sjylles de uferståele protæsta'n mot deinn nye småbåthamna, som no begroinnes me at tegangen å bademuleheita'n, frå egen eiendom, hi vørti umule.
No bli det plass te 45 småbåta i Marina'n, å område utom eiendommen ått klagar'n, hi ailler verri så fri ferr båta å fertøyningsutlægg. De e bærre å sjå på både eillgammel å nye bilda, som dokumeitasjon på det. No hi hi de, som du kainn sjå foillsteindi åpent ut mot åpent hav, å hainn ska vårrå stor kval'n som itj får bada, eiller båt'n som itj kjæm inn no.

SMÅBÅTHAMNA KJÆMM!

Ætti fleir tiår me diskusjona, planlægging å småbåthamnkommitea hi de einnele løkkas å å nå det store måle: Småbåthamn på Hylla! Litte førri klåkka eitt, 19. april 2012, koin ein sjå arbessbåt'n frå Kongensvoll Plast AS, med bølgedæmpar å flytebryggå på slæp mefjols. Ein tur som egentle skoill ha sjedd førri Påsk, mænn støggvere sætt ein effæktiv stoppar da.

På Hylla e i dag flagga opp når slæpe litte åver kl. 2 kjæmm inn på Hyllbokta!

Ætti att slæpe e millertidi ankra opp utpå Hyllbokta så sættes det føst ferankringspunkte ut i hælv firtia. Hainn hi sekkert hatt ein tøff tur, Skipper'n på arbessbåt'n, som hi hatt motvinn heile tur'n innåver Trondheimsfkol'n, ein tur på næst'n 140 km, som tok i døgn..

Mænns mainnskape frå Kongensvoll hi ansvare ferr montering å plassering tå ferankrinslådd, anker å aillt ainna utstyr, så hi Dognasjængen fått ansvare ferr å klarjørrå utstyre på lainn. Som du kainn sjå så e det iyjj bærre på flaggstænger'n det flagges. Te å me kranviren hi fått flagg.

SMÅBÅTHAMN ANNO 2012.

De føst plan om småbåthamn på Hylla vart diskutert så tile som i 1974-74. Da va det snakk om muddring å molobygging. Seinar hi i utal tå fårslag vørti diskutert å ferkasta. No i dag vil småbåthamna ji plass te 45 båta tå fesjelli størrelsi, kansji heilt opp mot 30-40 fot. Løysninga som e itj deinn beliastin, mænn deinn vill beslaglægg i my minner areal einn det som va nødveindi ferr 15-20 båta lagt ut på tilfeildi plassa.
Sjissan vise bølgedæmpar å sjøle flytebrygga, utan utlæggera, men me ferbinnelsan millom flytera å ferankringsponkt på sjøbått'n. Det \e å lagt vækt på å få i anlægg som ji minimalt me støy. 

DE É ITJ BÆRRE ARBÉ!

De ska å vårrå litte trivel å arti! Deinn henn jængen sett å mimre om  i "fårbereanes" møt dæmm ha i går kveill. I går satt dæmm i nøsté, som ætti kvart vist sæ svært så trækkfoilt. Fårslag om å lægg på ytterbol ha verri diskutert, mænn i militært KO-teilt vart løysningen.
FINN EIN FEIL, meint dæmm at titel'n på de henn bilde skoill vårrå. Å ætti kvart komm å årsaka fram: I stol'n, som står tomm, va de ingen som torsa å sætt sæ. Å sitti ti deinn ha fått fatale følga ferr ein tilfeildi Jåggar, som vestnåkk ha lokta sæ fram te at de vart konsumert kaffe me nå gått i. Væll ræst'n ska vi itj fertæl ---100.

SMÅBÅTHAMNA MONTERES.

I dag, 20. april hi time frå Kongensvoll befynni sæ utpå Hyllbokta. Der e dæm i gang me sammenmontering tå Bølgedæmpar å flytebryggs me utleggera. Mænn deinn vektiast jåbben e å få på plass anker å betonglådd. Nån tå ankra plasseres på vel 50 meters jup'n, å dæmm må føst kåmmå ne rætt vei'n, finn dæm dreges fast.

Dognasjængen e på plass, mænn ætti som dæmm stort sjett sett i beredskap i tilfeille time frå Kongensvoll trøng bistainn, så bli det lite å håill på me. Da nøtta dæmm heiller tia te å utbeder skadan som hu Berit å hu Dagmar påførd kaia, i fårm tå utvasking tå steinfyllinga. No ska debli solid utbedring i fårm tå ferstærkning me betång, finn ny asfailt ska læggas på plass.

 JULFÅRBEREDELSA PÅ HYLLA 2011.
Edelgrana, som sto i haga'n ått hu Tove å 'n Roar (Rosj'n), hi kommi på fot, å e klar te å få løs.

ELVEBAKKEN BARNEHAGE HYLLE STEINBILKJØRERAN.

Steinbilkjøreran, som kjøre stein te Kælkværke, ha fått bésje om at ongan i Elvebakken barnehage, i Osbækken, ønska å hæls på dæm, å de på sjølveste Lucia dan. Hen står 'n Olav Ivar å 'n Geir Ove å veinte speint, når ongan kjæm i lag me barnehagetanta'n.

Sjøl på Lucia da'n tænke barneongan på Trafikksekkerheit! Reflexvæsta utanpå Luciakjolan, visa at dæm e flenk, når dæm ska ut i trafikken. I dag e oppdrage å TAKK Steinbilkjøreran fer hensynsfoill kjøring.

Å det jær dæm me Lucia sangen! Hør sangen hen!

Sjøltægna Diplom å ainna gava åverleveres Steinbilkjøreran. Administrasjon, på Kælkværke, stillt me Sjokoladenissa å ainna smågått.

Hen vis 'n Olav Ivar fram de fine Diplome, å hainn låvå at Steibilkjøreran villa forsætt å kjør hensynsfoillt åsså i framtia. Samtidi håpan på at dæm villa fertjen besøk på Luciadan næste år å.

Som avsluttning vart ongan å barnehagetantan invitert oppi i bilan fer å sjå arbessplass'n åt sjåføran.

BLI DE SMÅBÅTHAMN?
Les om plansaken.
Nedlastinga tek ti, ha tølmo.

AKTIVITET PÅ SENEN.

De e itj bærre på Hyllada'n at senen te Hylla Vel brukes.Te fænganes rytma frå Alexander Rybak dainsa ivri vetja i dag 10. juli. Som belønning vanka de Vaffelkak frå Hjørnbole.

HYLLADA'n 12. juni 2010.

Kulturelt innslag fra Growes Garage.

Sekkerhets sjæf på inspæksjon i Elisbåtan hamneområde, væst'n kom på ætti kvart.

Mat te aill!

Melkbil'n hainns Ludvik va på plass, me melkramp. Inni melkrampa va de ein plakat me i bilde heinta frå Rørsia, mæn utan at plakatredaktør'n ha fått me sæ rætt fakta. På bilde som e ti i i bakkin, deinn da'n bil'n vart fløtta te museume på Steinkjer, e de hainn Jørgen Jule som beoinnre bil'n, å itj 'n Ludvik. Fotograf e heiller itj Redaktør'n, som hi fått kopiert frå bilde frå samlinga hainns Olav Brakstad.

Ingen Hylladag utan gravemasjin frå Austad Maskinstasjon. I år e de 'n Roar Strand som "styre" spakan i lag me kåmmånes masjinkjørera. (Fekk itj gråvvå så my som æ villa sjø!)

Elias båta'n frå Reiddnings-sælskape va i populært innslag.

Representant fer Hyllas talenter.

Oppvisning frå Drillveitjan.

Følksåmmt i govere!

Utrøkkningsbåt'n frå Reiddningsælskape!

Dæm va itj tongbedd, når dæm fekk kåmmå om bol, gutan frå Nordsihaugen på Steinkjer.

Fleir talent, va de frå Fæstus junior?

Pepptåk?

I aillfaill va konsentrasjon på tåpp!

Stilstudie på ein utfløtta Hyllbygg, Jørgen Nordberg.

Rolf Kristian Følstad i gått driv. Me frøkt fer at Gavelsbo'n ska bli karåt næmne vi itj kampens vinnar.

Vinet Open va i årl lagt te Hyllada'n. Får vi resultatlest tru?

Frå sidelina.

Rekruttklass'n.

Hyllas minste lastebil, parkert på tværs, praktisk sjø. Me bilde tå deinn hann veitja takke redaktør'n fer sæ.

DETTE HAR VI, I HYLLA VEL, GJORT I ÅR 2009:
HYLLA 22. august 2009.

På vei te Tronesdag å fiskekonkurranse.

NÅKK EIN DOGNA PÅ HYLLA!

Når de kailles inn te Dogna, på Hylla, e de itj trillbår, riv å spaddi som reskapen som ska brukas.
Ta med Gravemasjin, hjullastar å ein stor lastebil! Va besje'n frå Fårmainn Roger Austad, når Hylla Vel skoill bygg ny parkeringsplass på Vinet.

Arbè åvervåkes tå Fårmainn, hainn Roar Strand dirigere 'n Olav Bragstad som sett bakom ratte i lastebil'n te Kæklkværke. I hjullastar'n kjæm 'n Freddy Svenning me einnå meir fyllmasse.

Gode støtte spællera e bedrefti'n på Bøggda, Austad Maskinstasjon låne ut gravemasjin åt 'n Roar Strand, mænns Kælkværke stille me Lastebil, Hjullastar å nødveindi fyllmasse. Ska heiller itj glømm Syltatyfabrikken som hi levert syltatye åt  Vaffelkaka som Dognadsjængen fekk særvert tå Hjørnbole.

Ja, te å me ein manglanes kommreng kom på plass ætti at probleme vart næmt på Hjørnbolmøte. Busssjåfør'n på Ytterby'n ha ein ledi kommreng å lever deinn umiddelbart på plass.

No bli de itj bærre pakeringsplass fer Skåtthyllkastere å Hyllad'n, mæn 'n Lars Aksel får ny, å trøgg, parkeringsplass åt Trailer'n.

FREDDY GATEFEIAR.

Me sopar'n åt Kælkværke e 'n Freddy Svenning i gang me å jørrå Hylla fin te 1. mai.

 

HYLLA I VINTERDRAKT 28. februar.

 

ÅRSMØTE HYLLA VEL 2009.

Takk til Hylla Vel som på denne måten er med på å gjøre Rørsia aktuell.

JULA 2008 E SLUT.

I dag va de tie fér å ta ne Julpynt'n på Hylla. Stian, aillti på plass Dognassarbeider, plokke me, mæns Ansvarle fårmainn i Hylla Vel Kal I, va Jultpynt pakkar.

Når Girlandera'n va pakka sto feilling tå Jultre'e på programme, inni deinn kjette teilla sto motorsagoperatør Stian klar mæns Vællfårmainn innto klarstilling fér å ta i mot. Så travel ha dæm de at aill fersjøk på å særver Hjørnbolkaffe (Stian: Fårmainn bestæmme!) vart avsli.

HYLLADA'n 2008.

Takk te 'n Roger Fårmainn, å a Grete, fér fine bilda. Det bli fleir ætti kvart.

VINET OPEN 6. OKTOBER 2006.

Bjørnar -  Jonas  - Tor Johan  - Olav
Thomas   -  Ole

VI VAINN! "Peppes Pizza" med Br. Austad som hovedsponsor etter at første kamp er over. 

 

Ole Magnus  -  Ole Marius  -  Bjørnar  -  Eirik  -  Dommer Håvard

"Peppes Piza" mot "Brasil", ny seier!Oppvarming!
Det er imponerende  å se resultatet av ett utall dugnadstimer som er nedlagt på Vinet.

Kårner e MÅÅÅL! Var kravet fra tribuneplass.

Å det vart det!

Strekjen - Sjuende er i gang!

Uten mat  å drikke----------! Spiker, pølseselger og Primus motor Asle i aktivitet med å betjene sultne tilskuere.

ALFATRÆFF PÅ HYLLA!

De verke ailldeles utrule, hi de itj sjedd nån teng på Hylla sia 1. juli i fjol? Da va de på ti me i sjykkele arrangsjemang i jænn.
I dag skriv vi 7. mai 2006 å AlfaRomeo ægeran i trøndelag hi ti tur'ninnom Hylla fer å vis fram doningan, å eta PIZZA på Pubb 66.

Fine doninga står opplaina framom Vel brygga.

Sælvfølgele må de vårrå litte fagle Alfaprat!

Å itj minst bilda ska dokumeinter bejivenheita.

Redaktør'n fekk låv te å parker Punto'n i selebert sælskap. Mæn ein teng kainn redaktør'n lik vel vårrå ålein om: Hainn hi verri på testbanint som AlfaRomeo hi i Baloco i Italia å testkjørd IVECO i heil vækka, samtidi som AlfaRomeo testa nån tå de nyast modællan som nå står parkert på Hylla.

Italiensk PIZZA på PUB 66, sælfølgele!

CORTINA'n hains Ola Vini / Kilheim.

Ein ækt Hyllbygg som hi tebrengt heile live på Hylla.

STOR STEMMNING PÅ PUBB'en fredan 1. juli 2005!

Ja, son kainn det gå når Buskspællera finn i trivlele Pubbmiljø!

Ætti å ha verri på Buskspælling, oinner Båttræffe på Våja, va de heilt på sin plass me ein Pils på Pubb'en. Når deinn va kommi på sin rætte plass vart de spørsmål om Pubbjæstan ønska trækkspællmusikk! Ein ækt Buskspællar kainn naturlevis itj lætt trækkspælle liggi i ro når 'n finn nån som vil hør på.

Gålf-Grasækspært å Gålfspællar'n oppi Hellemshaugan fekk go belønning fer sykkeltur'n!
Pils, trækkspællmusikk å damesælskap! Går de an å ha de ber?

De va tydelevis fleir oppant Haugan som ha ti tur'n te Pubb'en. No kainn de vårrå mule at Vassrænsar'n e ut i embeds mefør, teste 'n vasskvalitet'n tru, eiller e 'n ut fer å sekker sæ go behainnleng i aillerdommen tru.

De henn må da vårrå ækt Dainsemusikk!

Hainn Roger fotograf rapportert om stor stæmming å trivele miljø, stor aillersferdelig å go deltakels frå både Hyllbyggi å ainna Rørbyggi. No e de store spørsmåle: Kjæm de nån buskspællere te næste fredagskveill å tru. Røkta sei at det finnes fleir utøvera å instrumeinta som me gått heill koinna ha presantert så på Pubb'en. Mæn tørs dæm å kåmmå ut tu skapi tru?

Etter å ha hørt kommentarer om "akrkitekturen" på nye "Hyllen" høres det ut som om arkitekten må ta en tur i tenkeboksen! Dette passer ikke inn på HYLLA!
 

Navn: Broren til SistersNanson
Dato: 11. juli 2005
 

Eni me sisters Nanson at litt nytekning itj e så domt også på Hylla. Men det e no itj nå stort verdensproblem da, berre et liten hus på ein liten plass som e ein liten flekk på kartet ellers. Å det e no my anna bebyggels på Hylla å som ikke passe inn. Sørlandsidylln e no berre nån få hus som kan skryt på sæ e no min meining.

Navn: SisterS Narson
Dato: 10. juli 2005
 

Anngående der Hyllastranda. Registrere at mang reagere på det faktum at leilighetskomplekset skal bygges i moderne stil. Det glede oss, kainn itj forstå at dokk gidde å sitti på dein kjipe puben og oppå Wibekorsen å bry dokk om sånt. Det e faktisk vi menneskan som sjøl har skapt den stiln.
Nøkkelord her bli vell; minimalistisk, funksjonabelt, praktisk og stilrent! Vi vil jo ha minst mulig ting, eksempelvis de kjøkkenan som bli oppussa for tida, i ein stil som e minimalistisk å som kreve lite av oss te vedlikehold. Derfor bli det litt teit å klag over at dein stilen ikke passe inn.

Hus som bygges i dag ska sjå ut som om dem e bygd i 2005 og ikke 1880 jfr. branntomtan i Trondheim. Der bygge dæm opp husan, men i ein ainnan stil som tilsvare dagens krav.

P.S. For et tiår tebake va det store diskusjona om det nye samfunnshusets stil, dokk vendt dokk te det å.
 

Navn: N/A
Dato: 17. juni 2005
 

d passe åverhode itj inn på hylla.. vest dæm går sæ ein tur der, så sjer dæm d

Reaksjonen i Amerika er den samme:
 
Hyllastranda får ikke min stemme, men jeg har veldig lite å si om det.
 
Hils Willy
 
Torstein.  Portola Valley, California.
 
Flere meninger? Gjesteboka er ÅPEN!

TRIMBINGO PÅ HYLLA.

I dag synnda'n deinn 31. juli, å ailla ainna synndåggå, millom klåkka ølløv å eitt e de trimbingo, me Velhuse som utgangsponkt. I dag e de a Ruth som e kaffesjæf, hainn Erling styre bingoblåkkan. Så hi vi 'n Jon frå Lia, hainn Kjell å a Berit kjæm frå Eidsvold, mæns a Camilla å 'n Lars (malar) e i foill gang me trimbingon.

I dag løktes de a Solrun å 'n Øystein å træff følk på Hylla å. I motsættning te 'n Kjell e dæm brukera tå modnerne infårmasjonstækknikk å va på Wibemøte i går, nåkkå som 'n Kjell å sælvfølgele ha skoilla verri å, ha 'n bærre vesta om møte. Så Kjell no må du anskaff dæ PC å kommå dæ på nætt. De nøtte itj å sitte i utkaint'n, neme Eidsvoll, å vårrå totalt utan infårmasjon om ka som sje i værd'ns navle!

Både a Solrun å 'n Kjell beklage at dæm itj træft 'n Torstein da 'n va på Hylla. No seinne dæm i stan hælsnenga via Rørsia!

På trimbingo e de sælvfølgele vinnera. Hen e de ein døbbbelvinnar som føst vainn i Sjakkspæll å ættipå sætt  redaktør'n Sjakk-Matt. Så farfar på Værdal'n no må du ta framm sjakkkunnskapen å kjæmp!

BILDER FRA HYLLA PÅ MIDTEN AV FEMTITALLET.

Petter Bragstad hi mang bilda legganes.

No deles dæm me Rørsias lesera.
Å æ trøng hjølp te å få namn på bildan. E d nån som kjenne nån, eiller sæ sjøl, seinn mæ ein 
 E-påst.
 Mæn vårrå så snill å fertæl kor deinn ænkelte står.

Hen hi vi trule i bevis på at 'n Bjørn Weie hi gått på ski!

Hei.

Du er kanskje allerede oppdatert når det gjelder navn på to foto fra Hylla.

Bilde fra skirennet er fra venstre:

Inger Olsen, Bjørn Weie, Jorunn Bragstad, Ann-Sølvi Hansen, Inger Letnes, Kristin Roel og Jan Heggdal.

Jeg mener og huske at det var min bestefar, Marius Roel, som arrangerte skirennet for oss ungene på Hylla denne gangen.

Vi hadde løype på åkeren fra Ludvig Letnes og ned mot kalkverket. Vi ser da riktig så fornøyde ut alle sammen. Sikkert premie til alle!!

Gjetter bilde er tatt i 1957 eller 1958. Fotograf var vel som alltid Petter Bragstad.Det andre bilde fra Hyllberget er kanskje tatt i 1954 ?

Her er det mange slektninger av meg.

Det er på første rekke: Maj Stubbe og Rannveig Rennemo.

Andre rekke: Aasta Roel m/ Kristin på fanget, så Bjarne Heggdal.

Tredje rekke: Sigrun Kristiansen m/Jostein på fanget, Tordis Heggdal m/ Jan, deretter Ragnhild Stubbe og Brit Bragstad. Resten er ukjente for meg.

Med vennlig hilsen

Kristin Roel Gran

Takk til Kristin.
 

PUBB SÆKS Å SÆKSTI (PUB 66) ÅPNA.

Me Bardisk å aille rættiheiti, hi de vørti ein ny stil på Ertzgaard brygga. Me i stødi stansjonveitj på plass som kunde e de håp om at Rørbyggin går i ny ti i møte. A Lena å mehjølperan satse på at PUBBE'n ska bli ein trivele møteplass, fer Rørbyggi i aill størrelsi, fasånga å ailler.

He'n kainn fotbaillspælleran feir seier'n eiller  de tapé, i dag i rein Rosenborgstil (1-4), kor det kainn vårrå gått me litte trøst frå suppårtera. Koffer reis te Mc Donald fer å feir, når gromongin fylle år, eiller hi løst på ein tur ut? PUBBén e my ber, å trivelear.

Eiller ein kainn jørrå som redaktør'n, kjør bil neåver, eta ein Hamburgetællikk med Munkholm atåt, ta ein kåpp kafé, å snakk me kjeintfølk. Hen e stillingen Hylla - Stasjon 3-3.
No vart de litte diskusjon omkreng musikken: Bon Jowi, eiller nå legnanes, va favoritt'n heinnes Valborg, mæns redaktør'n hoill sæ te Are å Odin sett reportoar, me eitt å ainna innslag tå 'n Åge, å itj å ferglømm 'a Lill Linfors!!

Næstfårmainn i båtfereninga, me følli, fainn omsider, i tållti'n, ti'a inn fer å besøk PUBe'n dæm å. No e oppfårdring te Rørbyggin ta ein tur å besøk PUBBe'n, de e vi som skape miljøe, å de e no vi hi muleheita te å skaff ås i alternativ te å sløv frammom TV'n. Redaktørn e 60+, å fainn sæ gått te rætte, kafé å æppelmost e gått ægna te å kos sæ me. Får'n løst på ein lett matbit lætt de sæ år'n å, dæm va lettbedd veitja'n bakom bardisken.
Redaktør'n ska no ta ne sykkel'n, puss tå 'n støve å rætt opp styre, det e meilt GO VER te vækka'n å da ska drekk som itj kainn kombineras me bil, testas. No e oppfårdrenga, te aill Rørbyggin i aill aildra: Lætt ås skap i trivele PUB miljø på Hylla. E de nån som kjæm i hau deinn ængelsk TV serin "Dock Side"? Der møttes følke frå beibi te oldemor!

Lena's Landhandleri.

Einnele e de liv på Ertzgaard's brygga!

Lena åpne Landhandleri og sæll Husflid tå beste sårt, frå kniva å rirkulkåppa, te tåvahuvå! Hen e de no mæst teng fer damer da, meint a. Fårmainn å redaktør'n meint umiddelbart at de mått vårrå å sats rætt. De e kvinnfølka som hainnle, vi e fernøgd om vi får ås ein kåpp kaffe vi. Å så jær'n ein Pils da. De ønske ha a tydelevis registrert å låft åpneng tå "Pub" me ænkel matsærvering, på nersia, utåver i mai. Mæn de e jo ein massa byråkrati som ein ska i jænnom finn aill telatelsa'n e klar. Kjøkkene e gokjeint tå Mattilsyne, å sjøl hi a Lena solid kåkk å særvitørutdannels.
Heinnes stærke ønske va at betægnelsa "Bula" skoill bli histori, å at "Pub'n" villa oppstå i ny drakt, jær'n me litte stil, a lá Ænglain'n, kor Pube'n e ein møteplass fer aill aillersgruppa'n, frå beiby'n te a Oldemor. Kor følke træffes fer ein ænkel ferfreskning å ein trivele prat, å itj ein plass fer "Rølpera som ska drekk sæ foill".
Hu villa itj sats på avansert matsærvering, mæn heilt ænkle teng som Pizza, Burger o.l.

I Lainnhainlerie tok a jærn i mot lokalprodusert teng, så e de nån som hi kvalitetsvara dæm ønske å omsætt, så va de bærre å ta kontakt.
Røkta om salg tå "Gårsmat", på Lainnhainleriet, va fåreløpi bærre røkta. Da mått de te kjølediska, å gokjeinning fer salg tå matvara, mæn utveklenga fekk vis behove, no va de vektiast å kåmmå i gang me salg tå "Husflidvara" å legnanes.

Fer deinn som hi løst på ein kåpp kafé me vaffelkak eiller is, e de muleheit te å få behove tefredstilt aillerede i dag.
Fårmain'n, 'n Rune å redaktør'n ønske a LENA løkke te!

IDYLL PÅ HYLLA 30. april 2005.

Ut'n ildsjæli som Johnny Myhre å Roar Strand ha nok itj deinn lenn kosele plassen verri teljængele. Du må bære slå dæ ne, fer i kvilstoinn eiller ein kafferast! Mæn de e på ei betengels: "De ska itj visas at du hi verri hen, når du hi gått!" Va i klart å greitt utsagn.

Ækspærtis'n studere tægninga å plani, fer ny bebyggels på eiendommen "Hyllen".

HYLLA 16.04.05.

Det vises gått at HYLLA hi mesta ei tå de finast "teinner'n" "Hyllen" e jamna me jola å bortkjørd. No e det spørsmål om ka som ska fyll "høle".

Ytterby'n.

Lia fra Helikopter på Rørada'n 16. april 2005.

"HYLLEN" ER REVET.

Rivningspesialist'n Tor Risan, fra Verdal, brukte ca. 1 time på rivningsjobben.

 

Fritt fram for den som har behov for ved. Picuppen har gått mange tunglastede turer til Verdal, men også naboene her sikret seg ved.
Bildene tatt 5. mars 2005.

I løpet av våren starter byggingen av ny boliger.

SKOTTHYLLKLUBBEN's FLEIRBRUKSHUS.

De hi bestaindi verri go dognasåinna på Hylla. Deinn hi no resultert i at det står i fint fleirbrukshus klart te innviels oppå Vine. Frå lokal sjornalist hi de kommi både bilde å kommentara.

Hallo igjen!

Va på intervju i gårkveill å d eint no opp me ei f*** f****sjuke.
Men så vidt æ huske så starta det heile me at Skotthyllklubben trøngt dass å
eit rom å vårrå i og Hylla Vel trøngt eit "fleirbrukshus" på Vinet.
Rundt dein 1. april i 2004 starta Svein Erik Rønning, Arve Stubbe, Freddy
Svenning, Asbjørn Kolstad, Frank Robert Rennemo, Tommy Eriksen, Ketil
Musum, Kenneth Gyran, Terje Sjøvold og Frode Larsen (Æ må pass mæ så æ itj
glømme nån, men d va vel der navna som sku vårrå me som det flenkestan t å
møt opp.)
Huset va finansiert me 45000kr fra Hylla Vel og Skotthyllklubben arrangert
fæsta å fikk spøtta i 75000kr fra "Lygarkveill" å 14tiss-fæst etc...
Hylla Kalkverk å Trones Bruk sku ha my tå æra at dæm fikk t eit hus på 60kv
meter ?? (tru det va det som vart sagt) te rundt 120000 krona.
Dæm heill på å krangle me Kommunen om påkoblingsavgifta te vatn å kloakk.
Kommunen æg tomta å "fleirbrukshuset" e te fordel for aill, men kommun ska ha
pæng læl, så kommun e IKKE viktig bidragsyter.
Rundt 1. oktober bynt det å sjå ut som ferdig hus oppå der men dæm hi
planlagt ei offisiell åpning utpå vår`n.

Hælsing Frode på Hylla


Bildan fersvainn oinner fløtting, tå Rørsia, frå Telenor te AltiBox så

Kainn du seinn mæ bildan på nytt Frode. IMG 1040, -41, -42, -44, -45, -46.

BESTEMØDRE PÅ DUGNAD!

Etter stor dugnadsinsats, før Hylladagen 2003, ble det beplantning langs Hyllaveien. Med blomstrense Løevetann og andre ulumskheter i nabolaget kreves det en betydelig innsat for å holde beplantningen fri for ugress. Men med insatsvillige betemødre, her representert ved Marit Solberg, barnebarn Even og Anna Stubbe er denne jobben i gode og trygge hender.
Ettter å har gått over hele strekningen var det bare en plante som manglet. Med en sterkt trafikkert vei, og sjøen som nermeste nabo må vel dette bety at rådgivende gartner har gjort kloke og riktige plantevalg.

Hyllbyggi på Røradag 17. april 2004!   

Ragnar Austad omkranset av spreke damer! Frå venkster: Ragnhild Næss, Aasta Roel, Ruth Austad og Jorunn Olsen.